LARILAN TILA

 Tilamme sijaitsee Ilomantsissa Pohjois-Karjalassa Tokrajärven kylällä. Kasvatamme risteytyskaritsoita, ruskeita suomenlampaita, pientä kyyttökarjaa ja Blonde d'Aquitaine risteytyshiehoja. Meillä kaakattaa myös kanoja pienehkö parvi. Työkoirina tilalla työskentelevät working kelpie ja keskiaasiankoira.

Noudatamme viljelyssä ja eläinten pidossa monia luomun käytäntöjä ja kehitämme karjan hyvinvointia aktiivisesti. Hyvinvointisopimus katras.

Kaikki eläimemme laiduntavat kesäkaudet. Naudat ja osa lampaista ulkoilevat myös talvisin. 

Suoramyymme tilalta karitsan ja lampaan lihaa, naudan ja vasikan lihaa, polttopuuta, villalankaa katraamme villoista, taljoja sekä mökkivuokrausta. 

Suoramyyntieläimet teurastetaan pienillä lähiteurastamoilla, jonne viemme ne itse. Lankamme kehrätään Idän kehräämössä Nurmeksessa, jonka sopimustuottajia olemme ja taljamme muokataan Rantasen nahkajalostamolla.

Tilamme arvoja: Lajityypillinen käyttäytyminen, torjunta-aineettomuus, antibioottivapaa, luonnon monimuotoisuus, laidunnus, eläinten ja ympäristön hyvinvointi, läpinäkyvyys, tilalta kuluttajalle, pientila.

Instagramista ja facebookista pääsee tarkemmin tutustumaan tilamme elämään ( larilantila) .


MUUTAMA USEIN KYSYTTY KYSYMYS JA NIIHIN VASTAUKSET:

1. MYYTTEKÖ LAMPAITA ELOON? - Kyllä. Lampaanpitäjiksi rekisteröityneille, pitopaikkatunnuksen ja tilatunnuksen/asiakastunnuksen omaaville tiloille arvosteltuja ja jalostukseen sopivia eläimiä.  Tapauskohtaisesti myös lemmikki- tai kesälampaita, mutta edellä mainittujen seikkojen on täytyttävä ja ostajan täytyy olla perehtynyt lampaan lajityypilliseen käyttäytymiseen, ruokintaan ja hoitoon. 

2. VOIMMEKO TULLA TEURASTAMAAN TEILLE ELÄIMIÄ JA OSTAA NIIDEN LIHAT? - EI! Meiltä voi ostaa vain asianmukaisesti  virallisessa teurastamossa teurastettua (tainnutus ja verenlasku) lihaa. 

3. SAAKO TEILTÄ KESÄKSI LAMPAITA MAISEMANHOITOON/LAIDUNNUKSEEN? - Kyllä. Se on mahdollista. Lampaiden kuljetuksista (km-korvaus) ja siihen menevästä työajasta laskutamme. Pitopaikkatunnus on oltava olemassa. Palvelun tilaajan kanssa tehdään kirjallinen sopimus ja neuvotellaan toteutus. 

(Kesä 2023 laiduntajat varattu).