LARILAN TILA

 Tilamme sijaitsee Ilomantsissa Pohjois-Karjalassa Tokrajärven kylällä. Kasvatamme risteytyskaritsoita, ruskeita suomenlampaita, pientä kyyttökarjaa ja Blonde d'Aquitaine risteytyshiehoja. Meillä kaakattaa myös kanoja pienehkö parvi. Työkoirina tilalla työskentelevät working kelpie ja keskiaasiankoira.

Noudatamme viljelyssä ja eläinten pidossa monia luomun käytäntöjä ja kehitämme karjan hyvinvointia aktiivisesti. Hyvinvointisopimus katras.

Kaikki eläimemme laiduntavat kesäkaudet ja ulkoilevat myös talvisin. 

Suoramyymme tilalta karitsan ja lampaan lihaa, naudan ja vasikan lihaa, polttopuuta, villalankaa katraamme villoista, taljoja sekä mökkivuokrausta. 

Suoramyyntieläimet teurastetaan pienillä lähiteurastamoilla, jonne viemme ne itse. Lankamme kehrätään Idän kehräämössä Nurmeksessa, jonka sopimustuottajia olemme ja taljamme muokataan Rantasen nahkajalostamolla.

Tilamme arvoja: Lajityypillinen käyttäytyminen, torjunta-aineettomuus, antibioottivapaa, luonnon monimuotoisuus, laidunnus, eläinten ja ympäristön hyvinvointi, läpinäkyvyys, tilalta kuluttajalle, pientila.

Instagramista ja facebokista pääsee tarkemmin tutustumaan tilamme elämään ( larilantila) .Pienet karitsat pötköttelevät mielellään lähekkäin. Näin niillä on lämmin ja turvallinen olo sillä aikaa, kun niiden emot ovat syömässä.
Pienet karitsat pötköttelevät mielellään lähekkäin. Näin niillä on lämmin ja turvallinen olo sillä aikaa, kun niiden emot ovat syömässä.